A Rajkról

A Rajk László Szakkollégium a Budapesti Corvinus Egyetem egyik legrégebbi diákszervezete, s egyben az ország első szakkollégiuma.

A szakkollégium eszmeiségének része, hogy elősegítse a társadalmi mobilitást. Ahogyan a Rajk több tucat diákja együtt dolgozik, gondolkodik és érez, megmutatja, milyen erő rejlik a sokszínű közösségben. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Rajk Szakkollégium ösztöndíjat alapít, létrehozza a Szabó Kálmánról elnevezett Tehetségprogramot.

Egy szakkollégium egyszerre baráti közösség, tanulókör és diákszervezet. Az egyetemre bekerülve hamar kiderül, hogy minden teljesen más, mint a középiskolában volt, önállóan kell boldogulnunk az „egyetemi forgatagban”. Az egyetemen az osztályokhoz hasonló közösségek a diákszervezetek. Ezek mind egy választott szakmai vagy közéleti elfoglaltságot biztosítanak a hallgatóknak az egyetemi tevékenység mellé. Diákszervezethez tartozni azt is jelenti, hogy egy olyan csapat tagja vagy, amiben kibontakoztathatod a tehetségedet. Az egyetemi tanórák mellé a szakkollégiumok kurzusokat és előadásokat biztosítanak, amelyek a hallgatókat érdeklő témában való elmélyülést teszik lehetővé.

A Rajk intenzív élményt ad az egyetemi évek során. Társakat, akik a legkülönfélébb dolgok iránt érdeklődnek és eltérő szakmai témákban jártasak. Tanárokat, akik kiemelkedő szaktudással és pedagógiai tapasztalattal rendelkeznek. Előadásokat, ahol a legjobb magyar tudósok és szakemberek mondják el, hogy miről gondolkodnak. Ezen túl rengeteg lehetőséget a tanuláson kívül: külföldi nyári egyetemet, civil szervezetekkel való kapcsolatokat, táborokat, utazásokat. Fennállásának 45 éve alatt több, mint 700 hallgató végzett a Kollégiumban.