A TEHETSÉGPROGRAMRÓL

Hallgatók kezdeményezése a tehetséges, de anyagi gondokkal küzdő középiskolás fiatalok tanulmányainak támogatására ösztöndíjjal, mentorolással és tehetséggondozással

A Szabó Kálmán Tehetségprogramot azzal a céllal alapítottuk, hogy olyan középiskolás diákokat segítsünk hozzá a továbbtanuláshoz kötött ösztöndíjhoz, akik anyagi okokból elesnének ettől a lehetőségtől. A Program olyan végzős középiskolásoknak szól, akik kimagasló tanulmányi eredményekkel rendelkeznek és Budapesten, a Corvinus Egyetemen vagy az ELTE alkalmazott közgazdaságtan alapszakán szeretnének továbbtanulni. Az SZKTP alapítása óta több tucatnyi diáknak tettük lehetővé a továbbtanulást anyagi értelemben ösztöndíjunkon keresztül, és segítettük az egyetemen való érvényesülést nem anyagi segítségnyújtással.

Az ösztöndíjprogram támogatása három pilléren alapul. Az első az anyagi támogatás: az államilag támogatott szakokra bekerülő diákokat két féléven át félévente 300.000 forint, az önköltséges szakokra bekerülő diákokat két féléven át félévente 380.000 forint szabad felhasználású ösztöndíjjal támogatjuk. Az anyagi támogatás mellett szakmailag is segítséget nyújtunk: ingyenes angol órákat és tantárgyi felkészítőket biztosítunk. Mentorprogramunkon keresztül pedig – személyes kapcsolat útján – az egyetemi és a budapesti lét ügyes-bajos problémáiban is fordulhatnak hozzánk támogatottjaink.

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Anyagi támogatás

Tevékenységünk alapvető pillére az anyagi támogatás, amely egy évre szól és szabadon felhasználható. A programba való jelentkezés mind az önköltséges, mind az államilag támogatott (Corvinus ösztöndíjas) képzési formába felvételiző diákok számára nyitott, mivel úgy véljük, sokaknak a budapesti létfenntartáshoz szükséges kiadások is megterhelők anyagilag. A támogatás összege az államilag támogatott szakokra bekerülő diákok számára félévente 300.000 forint, az önköltséges szakokra bekerülő diákok számára félévente 380.000 forint közgazdasági képzések esetén.

handshake (5)

Mentorálás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tehetséggondozás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Közösség

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KIK VAGYUNK?

Hojsza Petra (Rajk)

Ösztöndíjasként rengeteget köszönhettem a Programnak és óriási örömmel tölt el, hogy most már főkoordinátorként én is segítségére lehetek több mint 10 tehetséges diáknak, hogy megkezdhessék egyetemi tanulmányaikat közgazdasági vagy jogi pályán.

Barát Andor Kornél (Rajk)

Hiszek a társadalmi mobilitásban és abban, hogy azt csak együtt valósíthatjuk meg. Megtisztelő és motiváló, hogy SZTKP koordinátorként lehetőségem van részt venni abban, hogy tehetséges és rászoruló diákokat segítsünk hozzá a felsőoktatáshoz.

Óré Dániel (Rajk)

Számomra a program legkedvesebb oldala az, hogy diákok segítenek diákokon. Remek érzés egy olyan csapatnak a tagja lenni, amelyik hétről hétre azon dolgozik, hogy az általuk szerzett remek élményeket és tapasztalatokat mások is megszerezhessék.

Somosi Fanni Luca (Rajk)

Az oktatás az egyik legnagyobb mobilitási lehetőség. Csodálatos dolog az, hogy SZKTP koordinátorként évente több mint 10 fiatalnak nyújthatunk továbbtanulási lehetőséget, ami talán az egész életüket meghatározhatja.

Süle Ákos (Heller)

Elképedéssel tölt el, hogy egyetemisták önerőből képesek olyan kezdeményezést létrehozni, amin keresztül emberi életeket tudunk megváltoztatni. Koordinátoraként célom, hogy én is részese legyek ennek a folyamatnak és lehetőséget biztosítsak azoknak a továbbtanulásra, akiknek erre önerőből nem lenne lehetőségük.

0
Évfolyam
0
Ösztöndíjas
0 + M Ft
Kiosztott ösztöndíj