TUDNIVALÓK A JELENTKEZÉSRŐL

Pályázati kiírás a 2021/22-es tanévre

A regisztrációs időszak szeptember 1-jén kezdődik, ez a jelentkezés első szakasza. Addig is az oldal alján található űrlap kitöltésével igényelhettek emlékeztető e-mailt a regisztrációs időszak megnyitásáról. Az emlékeztető igénylése csupán néhány alapadat kitöltésével jár, 2 percnél több időt nem vesz igénybe. 

A Programba olyan tehetséges diákok jelentkezését várjuk, akik motiváltak és elkötelezettek a jövőbeni tanulmányaik iránt, így azt kérjük tőletek, hogy mielőtt jelentkeztek a Szabó Kálmán Tehetségprogramba, alaposan fontoljátok meg, hogy milyen felsőoktatási irányba szeretnétek elindulni. A Program akkor tud nektek támogatást nyújtani, ha a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) képzéseinek egyikén (alkalmazott közgazdaságtan, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy – matematikai elemzés, gazdaságinformatikus, kommunikáció- és médiatudomány, nemzetközi gazdálkodás, nemzetközi tanulmányok, pénzügy és számvitel, politikatudományok, szociológia) vagy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karának jogi vagy politológia képzésén szeretnétek megkezdeni az egyetemi tanulmányaitokat. A Program BCE-s és ELTE-s jelentkezői eltérő felvételi folyamaton mennek végig, így kettős jelentkezés nem lehetséges a Programba. Ennek megfelelően a “Kérek emlékeztető e-mailt (Corvinus)” vagy “Kérek emlékeztető e-mailt (ELTE)” gombokra kattintva kérhettek emlékeztetőt a regisztrációs időszak megnyitásáról.

A regisztrációs időszak november 30-án zárul. Ezt követően nyílik meg az online felvételi rendszer, ahova az alább részletezett dokumentumokat kell feltöltenetek.

 • 2021.11.30.

  Regisztrációs határidő

 • 2021.12.22.

  Pályázati anyagok elküldési határideje

 • 2022. január közepe

  Írásbeli felmérő és szóbeli elbeszélgetés

 • 2022.01.31.

  Jelentkezés elbírálása, eredmények kihirdetése

Kötelező jelleggel feltöltendő dokumentumok

Kiegészítő dokumentumok

9., 10., 11. év végi bizonyítvány másolata​​

Nyelvvizsga bizonyítványok másolata (amennyiben rendelkezel ilyennel)​

NAV által kiállított igazolás a szülők/gondviselő 2019. évi jövedelméről​

Önkormányzati igazolás a családban élők számáról​

Villany-, fűtés és vízszámla a család utolsó két havi fogyasztásáról​

Kitöltött Tanári Ajánlólap​

Kitöltött Pályázati Adatlap​

Kiegészítő dokumentumok

Kérjük, a következő dokumentumokat is töltsd fel, amennyiben rendelkezel velük:

 • Házi versenyeken, illetve külsős versenyeken való részvétel és eredmény igazolása felelős tanár által
 • Családi pótlék szelvény
 • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló igazolás
 • Árvasági/ félárvasági/ rokkantsági/ fogyatékossági juttatásokról szóló igazolás

A dokumentumok listáját a Pályázati Adatlapon is megtalálod!

Ha a pályázati anyagod alapján továbbjutottál, sor kerül egy írásbeli felmérőre és egy kötetlen szóbeli beszélgetésre. Ezt követően választjuk ki az ösztöndíjasokat, az eredményekről a felvételit követő héten értesítünk!